Brad Pitt nem tartja elképzelhetetlennek, hogy négy év múlva felhagy a filmezéssel - jelentette ki az amerikai sztár a TV Movie című magazin legfrissebb számában megjelent interjújában. "Adok magamnak négy évet, hogy jó filmeket forgathassak. Aztán majd jöjjön egy új filmes generáció, új hősökkel - mondta a 40 éves hollywoodi filmszínész -, ez a dolgok rendje."

"Itt az ideje, hogy kipróbáljak valami mást" - hangsúlyozta Pitt, aki az építészetben keres új kihívást. Építőművészek egy csoportjával együtt szeretne részt venni a korszerű Los Angeles városépítészeti tervezésében, ugyanis a helység szerinte "lélektelen betonsivatag". A színész előbb továbbképezné magát, majd az a vágya, hogy "befolyásolhassa a város jövőjét". Mint mondta, "talán ez lesz az új foglalkozásom".

A sztár, aki négy éve vette el feleségül a most 35 éves Jennifer Anistont, bevallotta, hogy egyre többször gondol a családalapításra.

Brad Pitt több mint 30 filmben játszott, köztük olyanokban, mint a Folyó szeli ketté című 1992-es Robert Redford-mozi, a Hét év Tibetben (Jean-Jacques Annaud, 1997), a Harcosok klubja (David Fincher, 1999) vagy az Ocean's eleven (Steven Soderbergh, 2001).