Sharon Stone amerikai színésznő elnökölt csütörtökön este a Cannes melletti Mougins-ben tartott hagyományos gálaesten, amelyet az AIDS-kutatások támogatására létrehozott amerikai AmFAR alapítvány javára rendeztek.

A vacsorán, ahol egy asztal ára 25 ezertől 100 ezer dollárig terjedt, ezúttal nem vett részt az alapítvány létrehozója, Elisabeth Taylor, de az AmFAR közleménye szerint "nincsen semmi komoly baj" a filmcsillaggal.

A hírességek között megjelent Liza Minelli, a Kabaré felejthetetlen énekes-színésznője, Harvey Weinstein, a Miramax Stúdió elnöke, a rendezvény egyik fő mecénása, Gael García Bernal, aki Walter Selles brazil rendező filmjében Che Guevarát alakítja, a világ nagy divattervezői közül Donatella Versace, Giorgio Armani és Calvin Klein. Megtisztelte az estélyt Alexandra Kerry, az amerikai demokrata párti elnökjelölt, John Kerry lánya, aki saját rövidfilmjét hozta el a cannes-i filmvásárra, Jerry Hall, Mick Jagger volt felesége, Rod Stewart, aki az alkalomra skót szoknyában jelent meg, Sheryl Crow, Leslie Caron, az egykori filmsztár, Serena Williams és Szeles Mónika teniszbajnokok, Eva Herzigová cseh topmodell, és Ivana Trump amerikai milliárdos.

A Moulin nevű étteremben ezúttal Alain Llorca séf ínyencségeinek örülhettek a vendégek, miután a hírneves mesterszakács, Roger Vergé tavaly nyugdíjba vonult. A menűben cukkinipástétom, libamájas marhafilé Wellington módra, valamint portói likőrrel öntözött csokoládétorta szerepelt.

A tavalyi gálán több mint 1,3 millió dollár gyűlt össze az alapítvány részére.