Kevés dologtól fél Vin Diesel, de a kontaktlencse kétségtelenül ebbe a csoportba tartozik. A Pitch Black című film főszereplőjeként ugyanis különleges kontaktlencséket kellett viselnie, és rögtön az elején jól megjárta velük.

"Az általam játszott figurának, Riddicknek infraszemeket ültettek be, ezért foszforeszkáló lencséket kellett viselnem" - meséli a sztár. "Még soha nem volt dolgom ilyesmivel, de gondoltam, egyszerű lesz az egész: fölrakom, és foroghat a kamera. Eddig valóban rendben is volt, de amikor ki akartam venni a lencséket, kiderült, hogy szinte ráragadtak a szememre: ott álltunk az ausztrál sivatagban, és senki nem mert a szememhez nyúlni." Irány a kórház, ahol csak orvosi segédlettel tudtam tőlük megszabadulni."

Kiderült, hogy a direkt a film számára gyártott, speciális anyagú lencséket nem tesztelték a forgatást megelőzően, ezért tapadtak annyira. A Pitch Black folytatását készítve a színész már fokozottan óvatosa volt: addig nem nyugodott, míg nem sikerült legalább ötször betenni és kivenni őket.