Courtney Love miután felajánlották neki, hogy börtön helyett rehabilitációs intézetbe vonuljon, elismerte amit eddig tagadott, nevezetesen, hogy tényleg kábítószer befolyása alatt állt, amikor a rendőrség letartóztatta. Az énekesnő eddig minden toxikológiai vizsgálat ellenére tagadta, hogy kábítószert fogyasztott volna, noha a tesztek kokaint, és egyéb kábítószer származékot mutattak ki a szervezetében.

Love-nak emellett még a drogbirtoklás vádjával is szembe kell nézni, de a bíró egyelőre elhalasztotta a meghallgatást ebben az ügyben. Pedig ha ez a vád igaznak bizonyul, az extrém énekesnő ugyancsak bajba kerülhet, mert elveszítheti azon jogát, hogy a börtön helyett rehabilitációs intézetbe vonuljon, amit az úgy nevezett Kalifornia program, a nem erőszakos drog-függőknek egyébként lehetővé tesz.

A Coutney Love letartóztatásával kapcsolatos anyagokat így újra kiküldik a bírónak átnézésre, és ő fog dönteni, részt vehet-e Kurt Cobain özvegye a több hónapos, véletlenszerű drogtesztekkel járó programban. Ha sikeresen teljesíti a programot, a vádakat hatályon kívül helyezik, ám ha nem tartja magát az előírásokhoz, vagy a bíró úgy dönt, hogy mégsem mehet a rehabilitációs intézetbe, úgy az énekesnőre egy év börtön vár. Love a program első részét már sikeresen teljesítette, de veszélyt jelenthet, hogy június 18-án turnéra indul új bandájával, ahol ismét elcsábulhat.