Ethan Hawke állítólag annyira bosszús házassága megromlása miatt, hogy még a magazinokban sem bírja látni felesége képét. Emellett állítja, hogy sosem csalta meg feleségét, ezért nem is okolható a válás miatt.

"Nagyon messze vagyok még attól, hogy túl legyek ezen" - mondta el a 33 éves színész az osztrák Woman magazinnak, - amely egyébként pikáns módon Uma Thurmannal a címlapján jelent meg. "Még mindig elgyengülök, ha meglátom a képét egy magazinban. sosem gondoltam vona, hogy kudarcba fullad a mi közös álmunk. Nehéz idők ezek." A megtört szívű színész emellett hangsúlyozta, hogy a pletykák ellenére sosem csalta meg feleségét. "Nem tehetek semmit az alaptalan rágalmazások ellen, csak annyit mondhatok, hogy sosem csaltam meg a felségem semmiféle fiatal modellel. Hawke hozzátette, hogy annyira csalódott a válás miatt, hogy teljesen kiábrándult a másik nemből. "Eszembe sem jut most, hogy egy másik nővel randevúzzak."

Hawke 1998-ban vette feleségül Uma Thurmant, két gyermekük van, az öt éves Maya, és a két éves Roan. Az ex-pár egyelőre azt tervezi, közösen viselik majd a gyerekek gondját.