Kiállítás nyílt a wisconsini Appleton város Outagamie Múzeumában, ahol a látogatók megtudhatják, hogyan hajtotta végre a magyar származású illuzionista a Metamorfózis névre keresztelt szabaduló mutatványt, amelynek során a megbilincselt, zsákba tett, majd egy utazóládába zárt mágusnak sikerül pillanatok alatt helyet cserélnie a ládán kívül lévő asszisztensével. A titok egyik nyitja az, hogy a ládának van egy oldalfala, amelyen át a benti személy kisurranhat. Egyes látogatók szerint azonban ez mit sem von le a mutatvány értékéből.

A szakmabeliek - többek között David Copperfield, Ronald "Rondini" Lindberg, a Las Vegas-i sztárkettős Penn és Teller - tiltakoznak a Houdini-kiállítás ellen. Mint mondják, etikai kódexük tiltja a titkok feltárását a nagyközönség előtt. A múzeum képviselői viszont azt hangoztatják, hogy a kiállítás semmi olyat nem árul el, amit ne lehetett már olvasni könyvekben, vagy az interneten.

A tíz évre tervezett tárlat 38 tárgyat, 190 dokumentumot és szemléltető anyagot mutat be. Van kényszerzubbony és börtöncella, amelyekből a látogató megpróbálhat kiszabadulni, továbbá Houdini saját kellékei, például bilincsek és zárak.