horoszkóp

David Crosby megúszta pénzbüntetéssel

MTI
MTI
2004.07.05. 15:40
David Crosby amerikai énekest a bíróság a napokban ötezer dolláros pénzbüntetésre ítélte, mert március 6-án bőröndjében kábítószert és lőfegyvert találtak egy manhattani szállodában.

A 62 éves Crosby, aki a Byrds, majd a Crosby, Stills, Nash and Young formáció tagjaként a rockvilág egyik legismertebb alakja, éppen New Jersey államban adott koncertet a CPR nevű zenekarával az eset idején. A Double Tree Suites Hotelben szállt meg, ahonnan a koncert után szabályosan kijelentkezett, de egy bőröndjét véletlenül a szállodában hagyta. Az egyik alkalmazott elkezdte keresni a gazdátlan bőrönd tulajdonosát, így eljutottak Crosbyhoz, aki telefonon jelentkezett és személyesen ment vissza a tulajdonáért. Meglepetésére a rendőrség emberei fogadták, akik a poggyász átvizsgálása után egy 45-ös kaliberű fegyvert, három doboz hozzávaló munícióval, két kést és egy műanyag zacskóban marihuánát egy másikban pedig marihuánás cigarettákat is találtak.

A művészt az eset után letartóztatták, de 3500 dollár óvadék ellenében hamarosan szabadon engedték. A veterán rocker, aki a Rock and Roll Hall Of Fame tagja, nem először került összeütközésbe a törvénnyel. A hosszú éveken át drogokkal élő és erősen alkoholizáló Crosbyt a nyolcvanas években tiltott fegyverviselésért, és a hatósággal szembeni ellenállásért héthónapi börtönre és kényszer-elvonókúrára ítélték.