A látogatók számának meredek csökkenése miatt bezár az a kiállítás, amelyet a néhai walesi hercegnő öccse nyitott a családi birtokon a hét éve elhunyt Diana emlékére.

Charles Spencer, aki Diana althorpi nyugvóhelyétől nem messze létesítette a brit trónörökös volt feleségének életét - gyermekkorát, karitatív tevékenységét, gyakran viselt ruháit, egyéb személyes tárgyait - bemutató múzeumot, a The Sun pénteki számának értesülése szerint azután döntött a bezárásról, hogy tavaly feleannyian keresték fel az emlékhelyet, mint a Diana halála utáni években. Az első két évben még évente 150 ezren zarándokoltak el az eldugott családi rezidenciára, de 2003-ban már csak 80 ezren.

A kiállítás minden évben júliustól szeptemberig volt megtekinthető, fejenként 10,50 font (4 ezer forint) belépődíj ellenében. Lord Spencer nem jelölte ki a bezárás dátumát, de valószínű, hogy a múzeum jövőre már nem nyit ki - írta bennfentes forrásait idézve a legnagyobb brit bulvárlap. A cikk szerint Diana öccse konzultált a bezárási tervről a hercegnő két fiával, Vilmos trónörökössel és Harry herceggel, akik jóváhagyták nagybátyjuk döntését. Édesanyjuk kiállított személyes tárgyainak zömét ők fogják megkapni - áll a cikkben.