Donatella Versace szóvivője nem volt hajlandó kommentálni azokat az értesüléseket, melyek szerint a divattervezőnő kokainfüggősége kezelésére elvonókúrára vonul. A Versace-család ezzel szemben megerősítette a hírt: "Ez egy személyes probléma, és reméljük, hogy ezt a is sajtó tiszteletben tartja" - fogalmaz a milánói központú divatház sajtóközleménye.

Míg a színészek, zenészek, politikusok, sportolók esetében a droghasználatról és elvonókúráról szóló hírek nem egyszer az illető karrierjének végét is jelentik, a divatvilágban ez a tény más elbírálás alá esik: itt szinte a szakmával járó negatív szükségszerűségnek tekintik a kábítószert. Donatella Versace sem az első divatszakember, akinek meggyűlt a baja függőségével: tavaly például Calvin Klein vett részt elvonókúrán.

A körülbelül egy hónapig tartó rehabilitációs kezelés után a tervezőnő Saint Tropez-be utazik, ahová rendszeresen minden évben visszatér. Tervei szerint ezen a nyáron Ibizára is ellátogat majd. A tervezőnő rehabilitációs kezelése nem befolyásolja a márka 2005-ös tavasz-nyári kollekciójának bemutatóját, amely október 2-n esedékes Milánóban.