Károly herceg brit trónörökösnek nem lesz lehetősége rá, hogy valaha is saját konyhájában süttesse meg legújabb kedvenc tortáját, ugyanis a Wales-i Llansteffan-ban élő 74 éves Etta Richardson nem hajlandó megadni receptjét a trónörökösnek - írták a pénteki brit lapok. Ráadásul a torta hozzávalói nem is szerepelnek a receptben, azokat az asszony fejből tudja.

Károly walesi herceget a faluban tett látogatásakor megkínálták egy szelet gyümölcstortával, ő azonban csak hazafelé utaztában a helikopteren kóstolta meg a süteményt és - a Sun értesülése szerint - kijelentette: "Ez a legjobb torta, amit valaha is ettem".

Londonba hazatérve Károly felkutatta a torta készítőjét, de az idős asszony nem volt hajlandó a trónörökös konyhafőnökének megadni a receptet. Etta asszonyság 55 éves fia, Richard elmondta a The Times tudósítójának, hogy a receptet nemzedékről nemzedékre adják át a családon belül és egyúttal tovább is fejlesztik. Édesanyja egész életén át sütötte, de titkát megőrzi magának.

Arra azonban hajlandónak mutatkozott az asszony, hogy a herceget továbbra is ellátja a tortával: darabját átszámítva 5,25 euróért kínálja, amihez még 75 euró szállítási költség is járul.