A világ cipőnagyhatalma címet egyértelműen az olaszok birtokolják, akik között is unikum Olga Berluti, a sztárok cipésze.

A világ egyik leghíresebb cipődesignere Olga Berluti, aki csak férfiaknak készít lábbelit. Minden egyes cipő, amit tervez, egy műremek: méretre készül, a legfinomabb bőrökből és különleges kellékek díszítik. A hírességek cipészének is nevezik Olgát, aki azon kevés tervező egyike, akiről a férfikollégák is tisztelettel beszélnek.

A láb az egyik legintimebb testrészünk - állítja - mert mindent elárul rólunk. Olyan művészek rendeltek már nála, mint Yul Brynner, Andy Warhol és Charles Vanel. "Névtelen" milliárdosok és uralkodó házak tagjai keresik fel műhelyét, akik közül a legtöbb törzsvevő lesz. Mindenkinek a lábáról gipszminta készül, ráadásul évenként új, hiszen a láb sokat változik az idők folyamán.

Olga Berluti az egyik német divatmagazinban azt nyilatkozta, hogy "egy láb lehet szégyellős, barátságos, kevély, fáradt, feminin és férfias. Még ezer tulajdonsága lehet - akárcsak a gazdájának."

Némelyik alkotása úgy néz ki, mintha középkori ékszer lenne: rátétek, fűzések, kézi varrás, tűzések, gyöngyök díszítik. Egyébként az antikolt bőrök a kedvencei, színekben pedig 2005-re a cseresznyét, a világosbarnát és a mustársárgát részesíti előnyben.