Több mint ezer pár esküdött egymásnak örök hűséget Mexikóban "a világ legnagyobb esküvőjén" Nezahualcoyotl városában, az ország északnyugati részén.

Összesen 1007 pár mondta ki a boldogító igent a gitárok, hegedűk, trombiták és a mariachi-zenekarok hangjainak kíséretében a város főterén. A szertartás abba a kampányba illeszkedett bele, amelynek keretében az együtt élő párokat igyekeztek rávenni a hatóságok arra, hogy boldogságukat törvényes esküvővel szentesítsék. Külön előnyt jelentett, hogy a párokat ingyen adták össze a nagy lagzin.

A városi hatóságokat is meglepte a jelentkezők nagy száma. Eredetileg nem a Guinness-rekordot célozták meg a szerdai ceremóniával, ezért nem is csaptak neki világra szóló hírverést: így fordulhatott elő, hogy a szerdai eseményről még Mexikóban is csak csütörtökön értesült a sajtó.

Viszont ha már ennyien jelenvoltak, beterjesztik a jegyzőkönyvet a Guinness Rekordok Könyvének hitelesítő bizottságához, mert a városi hatóságok számításai szerint világcsúcsot értek el ebben a kategóriában.