Vádat emelnek Avril Lavigne zaklatója ellen

MTI
MTI
2004.08.31. 17:11
Az amerikai Seattle környékén élő 30 éves James Speedy tavaly kezdte meg a "hadjáratát", és kezdetben csak a leveleivel árasztotta el az énekesnőt. Azután kiderítette Avril szüleinek a kanadai címét és őket is célba vette. A kérései nyomatékosítására küldött bort, fotókat, CD-ket és még ki tudja mi mindent, de semmilyen választ nem kapott - panaszolta az ügyben nyomozást vezető Janice Albertnek a visszautasítást.

Speedy először tavaly júliusban vették őrizetbe, amikor a kanadai rendőrség jegyzőkönyve szerint "piszkosan és borotválatlanul" egy kocsiban üldögélt Avril szüleinek a háza közelében. Akkor kiutasították Kanadából. A férfi azonban továbbra is a rendőrség látókörében maradt, és amikor április 7-én az énekesnő Seattle-ben ingyenes koncertet adott egy bevásárlóközpontban, a nyomozók aznap gyorsan lefülelték Speedyt.

A házkutatás során lőfegyvereket is találtak nála, a letartóztatása után azonban ötezer dollár óvadék ellenében szabadon engedték. Wayne Fricke - Speedy ügyvédje - szerint kérdéses, hogy a zaklatás vádja megáll-e a bíróság előtt.