horoszkóp

Paul Newman spagettival a fején jótékonykodott

MTI
MTI
2004.09.03. 16:35
Paul Newman amerikai filmszínész csütörtökön a fejére borított spagettivel és a bohócruha minden más kellékével lépett fel Londonban, hogy megnevettessen 300 hátrányos helyzetű és beteg gyereket.

A csütörtöki fellépésről szóló pénteki hírek szerint a 79 éves Newman a fejére spagettivel telt lábost húzott, hatalmas sárga bohóccipőt és rettenetes méretű csokornyakkendőt vett fel, és vagy tíz percen át bohóctréfákkal szórakoztatta közönségét.

Bohócként a Butch Bolonese nevet vette fel, amely egyaránt utal a Butch Cassidy és a Sundance kölyök című, már klasszikusnak számító filmjére - amelyben Robert Reford volt a partnere -, valamint Paul Newman egyebek között spagettihez való mártásokat gyártó élelmiszeripari cégére. A vállalat Newman's Own márkájú termékeiből származó bevételét kizárólag jótékony célokra fordítják. A cég alapítása, 1982 óta 150 millió dollárt fordított jótékony célokra, s a cirkuszi előadást is a Newman's Own fedezte.

A londoni Zippos cirkuszban lezajlott fellépését a sztár nem értékelte valami nagyra: úgy vélekedett, hogy ez talán színészi pályafutásának végét jelenti.