Johnny Cash személyes tárgyait árverezik keddtől három napon át New Yorkban. A legendás, feketeruhás countryénekes holmija az első napon átlagosan az előre becsült érték tizenötszörösét hozta.

A tavaly szeptemberben elhunyt Cash számára készített Grammer márkájú gitárért 10-20 ezer dollárra számítottak, de a hangszer végül 131 ezer dollárért kelt el. Kivételesen megnevezték a vásárlót is: az illető egy nebrascai fanatikus Cash-rajongó özvegye volt. A gitáron kívül az énekes hagyatékának 769 darabja kerül kalapács alá az árverés három napja alatt. Nagy licitálás folyt Elvis Presley egyik fényképéért, amelyre a Király Johnny Cash feleségének, June Carter Cash-nek írta rá kézzel, hogy "June szeretlek". A fénykép végül 18 ezer dollárt ért meg vásárlójának, az eredetileg számított 800-1200 dollárral szemben.

Az aukción egyébként múzeumok, hírességek és a házaspár régi barátai licitálnak a tárgyakra, amelyek között még ezután kerül majd kalapács alá Johnny Cash néhány fekete zakója és színpadi - fekete - holmija, egy 1987-es Rolls Royce, egy koncertzongora, amely az énekes utolsó videójában szerepelt, számos ékszerdarab, színpadi ruha, antik fegyver, műtárgy, és több kézzel írt dalszöveg.