Madonna - aki a zsidó kabbala híveként érkezett Izraelbe szerdán - vasárnap kora reggel messziről, autóból megtekintette a jeruzsálemi siratófalat. Az énekesnő azért hajnalban ment oda, hogy ne zavarják a fotósok, akik persze minden óvintézkedés ellenére ott voltak. A falnál imádkozók eltérően fogadták: akadt, aki úgy gondolta, hogy semmi keresni valója ott, mások üdvözölték.

Előzőleg a jeruzsálemi Sirjat Saul temetőben egy zsidó bölcs sírját kereste fel, és ott gyertyafény mellett imádkozott, majd könnyes szemmel távozott. A sírban Jehuda Aslag, a kabbalista Zohar könyv egyik kommentátora nyugszik, aki 1954-ben hunyt el. A bölcsek sírjait a kabbalában hívők azért keresik fel, mert a hiszik, hogy teljesül az, amiért ott imádkoznak: egészséges marad, párra talál, vagy gyereke születik.

Madonna nemrégiben felvette az Eszter zsidó nevet, a kabbala szerint csuklóján szüntelenül viseli piros zsinórt a szemmel verés megakadályozására, és állítja, hogy komolyan veszi a zsidó miszticizmust.

Az énekesnő egy újabb keletű kabbalista mozgalom kongregációjára érkezett Izraelbe, hogy mintegy 2000 társával együtt ünnepelje a zsidó újévet.