Az Evening Standard magazin szerint az énekesnek van egy 17 éves gyereke egy norvég rajongójával töltött egyéjszakás kalandból. A lap állítása szerint a fiú, Omer Bhatti Jackson Neverland nevű birtokán él, az énekes pedig barátainak már elismerte az apaságát.

"Jackson legközelebbi munkatársainak elmondta, hogy ő Omer apja, és hogy a fiú egy 1987-es futó kalandjából származik." - állítja Roger Friedman amerikai bulvárújságíró, a lap kolumnistája. Az énekes állítólag azért titkolta el a fiú létezését, hogy saját biztonságát és privátszféráját védje. Friedman forrásai szerint azonban - a maga sajátos módján - gondoskodott a kisfiúról: a gyereket az énekes két alkalmazottja sajátjaként nevelte fel Oslóban. Az újságíró ugyanakkor azt is elismeri, hogy más informátorok szerint Jackson nem biológiai apja a gyermeknek: e verzió szerint az énekes a Bhatti családdal csak 1996-ban ismerkedett meg és barátkozott össze Tunéziában.

Mindezek alatt az énekes exneje - két közös gyermekük édesanyja - Debbie Rowe a bíróságon próbálja elérni, hogy Prince Michael I és Paris nevelésében ő is részt kaphasson. A nő közös felügyeletet szeretne kiharcolni, miután már két éve nem találkozhatott saját gyerekeivel.