Angelina Jolie orosz kisfiút fogadott örökbe

MTI
MTI
2004.10.19. 13:24
A napokban Angelina Jolie egy héthónapos orosz kisfiút fogadott örökbe, a hollywoodi sztár azonban nem tudta magával vinni a gyermeket, mivel a hivatalos eljárás akár több hónapig is eltarthat.

Angelina Jolie a múlt hét végén érkezett az orosz fővárosba, hogy segítsen a beszláni túszdráma kis áldozatainak. A sztár, miután meglátogatta a kórházat, ahol jelenleg is kezelik a kicsiket, engedélyt kapott egy moszkvai gyermekotthon meglátogatására - írja a Pravda nevű orosz újság online kiadása.

A hírek szerint a sztár kékszemű, szőke gyermeket keresett és talált - a héthónapos Gleb első látásra meghódította a színésznő szívét. Angelina Jolie azonban egyelőre nem viheti a kisfiút magával az Egyesült Államokba, az örökbefogadási eljárás ugyanis több hónapig is eltarthat.

A 29 éves színésznőnek már van egy hároméves fia - Maddoxot Kambodzsában fogadta örökbe.

Tavaly 14.101 orosz gyermeket fogadtak örökbe. Közülük 7175-öt orosz szülők vettek magukhoz, 6926 pedig külföldi örökbefogadókhoz került, akik általában három év alatti gyermekeket keresnek. A külföldre került orosz gyermekek 71 százaléka az Egyesült Államokban lelt új otthonra, 12 százalékát spanyol, 5 százalékát francia, 2-2 százalékát olasz és kanadai szülők fogadták örökbe, a fennmaradó 8 százalék pedig más országba került. Szintén orosz gyermeket, egy hároméves kislányt fogadott a közelmúltban örökbe Gerhard Schröder német kancellár és felesége.