Felhívással fordult a sajtóhoz Jude Law, azt kérve, hogy tiszteljék magánéletének szentségét. A sztár az Alfie című romantikus vígjáték forgatásán esett szerelembe a film női főszereplőjével, Sienna Millerrel, és azóta egyiküknek sincs nyugta.

"Szükségünk van egy kis szabad időre és nyugalomra" - magyarázta Jude a BBC riporterének. "Ha az embert lépten-nyomon lesifotósok hada kergeti, az egyfajta fizikai erőszaknak minősül. Egy pontig az is kellemes, ha az emberek megismernek az utcán, de nem lehet állandó reflektorfényben élni."

A pár számára az is roppant kellemetlen, hogy a sajtó az utóbbi időben arról ír, hogy eljegyezték egymást, és hamarosan összeházasodnak. "Az ember reggel boldogan fölébred, és jönnek a gratuláló telefonok a rokonoktól meg az ismerősöktől" - folytatja Jude. "Kínos sorban mindenkinek elmagyarázni, hogy nincs ugyan eljegyzés, de ez nem azt jelenti, hogy szakítunk, csak még nem tesszük meg ezt a lépést. Szégyellhetik magukat azok a szerkesztők, akik az ilyen cikkekért felelősek!"