Kórházba vitték a monacói herceget

Yahoo!
Yahoo!
2004.10.27. 15:14
Kórházba szállították a világ legrégebben trónon lévő uralkodóját, a monacói herceget. A 81 éves Rainer herceget légúti fertőzés miatt vitték kórházba, és a család tájékoztatása szerint csak pár napot fog ott tölteni. A herceg idén már egyszer volt orvosi felügyelet alatt szívproblémái miatt.

Az 1923-ban született Rainer felesége Grace Kelly, amerikai sznésznő volt, aki 1982-ben hunyt el, autóbalaeset következtében. Az utóbbi időben a médiai figyelme egyre inkább a herceg három gyermekére irányul, hiszen mindegyikük meglehetősen zajos életet él. A legtöbbet Stephanie hercegnőről cikkeznek, aki tavaly például azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy hozzáment egy portugál artistához, míg előtte egy elefántidomárral, majd egy biztonsági őrrel volt szoros kapcsoaltban.

A Grimaldi család már hét évszáza uralkodik Monacóban, Rainer pedig 1949-ben került az akkor még csak kaszinóiról ismert ország trónjára. Azóta Monaco hatalmas fejlődésen ment keresztül, tisztelői nem véletlenül ragasztották Rainerre az "Építő" becenevet.