Egy héttel a megjelenése után - korábbi receptgyűjteményeihez hasonlóan - az eladási listák élére ugrott Stahl Judit új, Büntetlen örömök című könyve. Stahl ezúttal arra koncentrált, hogy finom, de kímélő és nem hizlaló ételeket ajánljon olvasóinak.

A kötet receptjei szigorú kalóriaküszöbök betartásával készültek: Stahl legfeljebb 300 kalóriás reggelik, 500 kalóriás ebédek és 250 kalóriás édességeket kísérletezett ki.

"Ez volt eddig a legnagyobb kihívás: kilopni a kalórákat az ételből úgy, hogy mégis finom maradjon", mondta az írónő a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban tartott sajtótájékoztatóján.

A könyv megírásában dr. Pados Gyula belgyógyász és Kovács Erika dietetikus segítette Stahlt, aki receptjeit önkéntes próbafőzőkkel tesztelte, hogy ellenőrizze az útmutatások pontosságát és a nyersanyagok beszerezhetőségét. A Büntetlen örömöket már Stahl Judit saját kiadója, a Kulinária gondozta. A könyvkiadó most induló, Stahl könyvtára című sorozatában olyan regényeket mutat be, amelyek a gasztronómia világában játszódnak; a sorozat első darabja Susan Loomis Ház a Tatin utcában című regénye.