Az Összeesküvőkből tettlegesség miatt kipenderített játékos szerint pofon és pofon közt óriási a különbség, azt pedig, amit Renikének adott, nem lehet bántásnak nevezni. Sziló állítja, nem volt mit tenni, valahogy le kellett állítania féltékenykedő csaját, aki később szintén pasija védelmére kelt. Kizárásra senki sem gondolt, Erzsók viseli a legnehezebben, akit egyik munkahelyére vissza sem vettek a műsor miatt.

„Megnyerhettük volna. Úgy érzem, mi voltunk az a pár, akik tényleg hitelesek voltak az ember szemében, és őszinték voltak az érzéseink. Sajnos Renike hosszú hetek óta tartó féltékenykedése kihozott a sodromból” – nyilatkozta a Velvetnek kizárása után Sziló, akinek anyjával együtt pénteken kellett távoznia az Összeesküvőkből, mert kétszer is pofon vágta csaját, Renikét. Sziló hangsúlyozta, soha nem ütött meg még senkit, nőt sem, és nevetségesnek tartja, hogy ilyennek akarják beállítani.

Pofon és pofon közt van különbség

„Ez a dolog nem volt olyan súlyos, hogy ezt bántalmazásnak lehessen nevezni” – magyarázta a kiesett férjjelölt, szinte szó szerint ugyanazt, amit korábban Renike is élő adásban mondott el a műsorban (vagyis, hogy Sziló ugyan pofon ütötte, de ez véleménye szerint nem jelent bántást.) „Azt elismerem, hogy ezt úgy hívják, hogy pofon, de pofon és pofon között is van különbség. Renikét szépen és csúnyán is megkértem ezerszer aznap este, hogy valamilyen szinten ártatlanul ne bántsa Dórát, ártva ezzel a mi kapcsolatunknak, teljesítményünknek. Egyszerűen nem tudtam ezt másképp megoldani. Észhez is tért, le lett zárva a vita, igaz, durcáskodott még egy ideig, de éjjel, amikor egymás mellett feküdtünk, és józanodott, megköszönte, hogy leállítottam.”

A volt játékos elmondása szerint meg sem fordult a fejükben, hogy ez az eset kizárással járhat, és a többiek sem gondolták azt, hogy ennek ilyen súlyos következményei lesznek. „Nagyon meglepett, hiszen az elmúlt hetek alatt történtek fényében ezt nem tartom következetes döntésnek: Ircsi felemelte a torkánál fogva Évát a falhoz, Másáról kiderült, hogy férjezett, Marci kétszer is leköpte Nikot – sőt, amikor játszottunk Renikével, sokkal nagyobbakat adtunk egymásnak birkózás közben.”

Sziló hozzátette, csaja nemcsak az Alekosz által felszedett Dórival akarta összeboronálni, hanem Diazzal is. „Hiába bizonygattam és bizonyítottam be többször is, hogy nekem nem kell más, és nem fogok hülyét csinálni a kapcsolatunkból. Ezt az anyukája is mondta neki, amikor tegnap bement a rezidenciára, hogy nem kellett volna így viselkednie. Persze, tudom, hogy javarészt én vagyok a hibás, de ezt valahogy kihozták belőlem a csajok. Végig úgy gondoltam, hogy felelek édesanyámért is meg Renikéért is, és éreztem, hogy az idegi állapotom már a végét járja. Rátettek még egy lapáttal és ez lett belőle. Jelzem, nagyon jól esett, hogy később mind a ketten nevettünk ezen az egészen.”

Erzsókot nem vették vissza munkahelyére

Erzsókot viszont a hírek szerint mélyebben érintette a dolog: „Anyut idegileg nagyon megzavarta ez az egész, mert hatalmas versenyszellem. Ráadásul a három munkahelyéből egy helyre nem is vették vissza, arra hivatkozva, hogy erkölcstelenül viselkedett az egyik feladatnál, amikor Csokival csókolózott. Hogy ilyet egy tanár ne csináljon. Ő sokkal nehezebben viseli, mint én, hiszen én tudom, hogy Reni nemsokára velem lesz. Még mindig nehezen találom a helyem, de boldog vagyok, hogy megismerhettem” – nyilatkozta Sziló.