Kulka János és Béres Ilona a sztárok falán

MTI
MTI
2004.12.03. 15:28
Béres Ilona és Kulka János tenyerelt pénteken a rózsaszín gipszbe, megörökítve keze nyomát és aláírását az utókor számára a Hemingway Alapítvány gondozásában létrehozott Csillagok Falán.

Horváth Ádám, a Színház- és Filmművészeti egyetem tanára, tévérendező köszöntötte a művészeket az Erzsébet körúti Pizza Hutban. Eddig több mint félszáz színész keze nyomát örökítette meg eddig a rózsaszín gipszes massza, amelyek egyébként az Uránia Nemzeti Filmszínházban láthatók. Virágcsokor, vastaps és fotósok hada köszöntötte Béres Ilonát és Kulka Jánost, amikor felmutatták gipszes tenyerüket.

"A harmincas években volt sztárkultusz meg a hatvanas-hetvenes években. Akkor a film- és színházi színészek igazi sztárok voltak. Ma nem azok. Hogy kiket neveznek ma azoknak, nos, azt is tudjuk" - fejtette ki Horváth Ádám. Kulka János az MTI munkatársának elmondta, éppen ezért örül annak, ha egy ország - adott esetben a Hemingway Alapítvány - megbecsüli és ilyen módon is figyel a színészekre, akkor is, ha ők már számos magas kitüntetés birtokosai.