Nem lesz bírósági folytatása annak az októberi verekedésnek, amely Harry herceg - Károly herceg, brit trónörökös és a néhai Lady Diana fia - és egy sajtófotós között zajlott le egy londoni éjszakai bár kijárata előtt. A Sunday Express értesülése szerint az ügyben a bíróság figyelmeztetést kívánt küldeni a 20 éves Harry hercegnek, aki harmadik a trón öröklési sorrendjében - de egy adminisztratív hiba következtében meghiúsult az eljárás.

A fiatalember októberben egy éjszakai lokálból távozott, amikor a fotós feltűnt. Harry herceg ellökte magától a fényképészt, akinek ajka könnyebben megsérült, mire az beperelte a támadót. Az ügy előzményéhez tartozik, hogy Diana hercegnő, Károly herceg két fiának már elvált édesanyja 1997-ben akkor vesztette életét egy autóbalesetben, amikor maga is fotósok rohama elől menekült - ezért a két herceg is bizalmatlan a fényképészekkel.

A királyi család Diana halála után egyetértésre jutott a brit médiával arról, hogy a tanulmányaik befejezéséig nem zavarják a két királyi unokát. Ez a megállapodás most véget ért.