Claudia Schiffer Angliában élő német szupermodell és férje, Matthew Vaughn úgy döntött, hogy nepáli gurkákat alkalmaznak biztonsági őrként. Mint a Daily Mirror című brit lap kedden beszámolt róla, a házaspár azután döntött így, hogy felkeltették figyelmüket a brit hadseregnél szolgáló gurka elitegység tagjaink páratlan bátorságáról, merészségéről hallható hírek.

A lap szerint Schiffer és élete párja öt görbe késű volt gurka harcost vett fel suffolki otthonuk, a Coldham Hall őrzésére. "A gurkák hűségükről, kemény munkájukról és ügyességükről híresek. Nagyon örülök, hogy munkát tudunk adni nekik" - mondta Vaughn a lapnak.

Amikor a leszerelt katonák épp nem őrszolgálatot teljesítenek, akkor a Coldham Hall kertjét ápolják, a házvezetés szervezésében vesznek részt vagy sofőrködnek. "Abszolút profik és végtelenül diszkrétek" - mondta egy szakértő a Mirrornak. Schiffer barátnőjére, Madonnára annyira mély benyomást tett a gurkák munkája, hogy ő is testőrként kíván foglalkoztatni néhány nepáli harcost. A brit lap szerint Claudia Schifferék új perspektívát nyitottak a gurkák előtt azzal, hogy védelmi feladatokat bíztak rájuk, példájukat alighanem más hírességek is követni fogják.