Courtney Love egy női börtönben, élőben szeretné felvenni második szólóalbumát. Tavaly négy bírósági eljárás indult Love ellen, amiből három még folyamatban van, csak az egyik zárult ítélettel. A vád kábult állapotban történt közbotrány okozás volt, amiért a Los Angeles-i bíróság 18 hónap drogelvonóra ítélte.

A legújabb hírek a zenéről szólnak, ugyanis a tavalyi America’s Sweetheart lemeze után Courtney Love ismét új albumra készül. Olyan társakkal fog dolgozni, mint az egykori Smashing Pumpkins költő-énekese, Billy Corgan, aki maga is hamarosan szólóalbumot jelentet meg nemrég publikált verseskötete mellé. Kapcsolatuk nem újkeletű, hiszen már együtt dolgoztak a Hole 1998-as Celebrity Skin című lemezén is néhány dalban.

Love pályafutása második szólólemezéhez szeretné még megnyerni Dave Navarrót, a Jane’s Addiction gitárosát és Stephen Perkins dobost. Rajtuk kívül számít Lisa Leveridge gitáros játékára is, aki korábban Love másik zenekarának, a Chelsea-nek volt a tagja. A produceri munkára is igazi nagyágyúkat kíván becserkészni Rick Rubin és Daniel Lanois személyében. A koncertfelvételre az év elején egy női börtönben szeretnének sort keríteni. Igyekezniük kell, nehogy addig egy bírói ítélet bentlakóvá minősítse Kurt Cobain botrányokozásra hajlamos özvegyét.