Az "édes élet" 50-es, 60-as évek korszakát mutatja be az a fotóalbum, amelyik a legnagyobb filmsztárokról közöl eddig nem látott fényképeket. A spagetti és a sztárok címmel a napokban megjelent olasz fotóalbumban Sofia Loren, Gina Lollobrigida, Totó, Alberto Sordi, Federico Fellini, Giulietta Masina, David Niven, John Wayne, Jean-Paul Belmondo látható többek között, amint tésztát esznek.

A fotók filmbeli jelenetekről vagy forgatás utáni közös vacsorákon készültek, de nehéz megkülönböztetni, melyik a mozi és melyik az élet valósága - írja a Corriere della Sera című olasz napilap.

Az antropológusok anyagi kultúrának nevezik az ételekhez való viszonyt, amelyik csaknem mindig szerepelt az akkori idők filmjeiben. Ezért habzsolta Sordi az Egy amerikai Rómában című filmben az ízletes tésztát, ezért fogadták gőzölgő spagettivel Vittorio De Sicát mint csendőrőrmestert a Kenyér, szerelem, fantáziában. Spagettivel űzték el csalódásukat a pórul járt bankrablók az Ismeretlen ismerősökben, ingyentésztára járt Piedonéhoz, a zsaruhoz a törpe Gennarino, az informátor.

Az album dokumentum értékű érdekesség, amelyek közt található egy ismeretlen kép is, amely Lorent ábrázolja, amint az Egy asszony meg a lánya forgatási szünetében a stábnak készíti a "pastát".