Angelina Jolie elmondása szerint jobbat is el tud képzelni a színészetnél: például azt, hogy minden idejét kisfiával töltse, vagy hogy az ENSZ menekültügyi főbiztosságának nagyköveteként járja a világot. A színésznő a davosi Világgazdasági Fórumon beszélt arról újságírók előtt, hogy az említett tevékenységek számára kielégítőbbek, és fontosabbak is. Kifejtette: nehezére esik visszatérni a reflektorfénybe négyhavi távollét után, de ez a menekültügyi főbiztosság (UNHCR) számára végzett tevékenysége szempontjából is fontos.

Angelina Jolie UNHCR-nagykövetté történt kinevezése óta négy év alatt Ázsia és Afrika 20 országában járt. Most Svájcban az újságírók előtt felelevenítette, hogy legmegrázóbb élménye egy hatéves kislánnyal való találkozója volt: az apatikusan maga elé meredő gyerek kistestvérét vitte át a határon, miután szüleiket szemük láttára megölték. A művésznő megtudta, hogy a kislány valamennyire magához tért és fél évvel később már iskolába ment.

Davosban a hollywoodi sztár gazdasági vezetőkkel találkozik és a menekültügyi drámák okairól szóló pódiumvitán vesz részt.