Nem kapott műsorvezetői felkérést Stohl András az RTL Klubtól. A színész 2002 őszén döntött úgy, a műsorvezetést előbbre helyezi, mint a színészi felkéréseit. Akkor indult ugyanis a Való Világ első szériája, amelynek házigazdája lett. A Színes Bulvár Lap kérdésére Stohl arról beszélt, miért döntött amellett, hogy a kereskedelmi csatornát választja a Katona József Színház helyett.

"Nem fizettek agyon a színházban, mindössze 80 ezer forint volt a havi jövedelmem. Na ennek háromszorosát kaptam mellette az RTL Klubtól, hogy vezettem a reggeli műsorukat. Ebből a két összegből, meg amit a szinkronért, hakniért, és filmszerepekért kaptam, már be tudtuk fejezni a fóti házunk építését" - vallotta be Stohl Buci, aki a lap számításai szerint havonta egymillió forintot keresett a valóságshow-k vezetéséért.

Stohl idejének javarészét lekötötte a csatorna, és felesége megunta az állandó egyedüllétet. Ekkor döntött úgy, hogy elhagyja férjét. "A magánéletem ilyen alakulását nem lehet összekapcsolni a televíziós munkámmal, a kettőnek nincs köze egymáshoz" - állította a műsorvezető.