Hétfőn este fél nyolckor egy XVII. századi francia kastélyban fogad egymásnak örök hűséget Ronaldo, a Real Madrid világbajnok brazil labdarúgója és a szintén brazil Daniela Cicarelli televíziós műsorvezető. A házasság egyelőre még csak jelképes, mivel a labdarúgó előző házasságában még nem mondták ki a válást.

Az esküvőre, amelyet Párizstól 35 kilométerre lévő Chateau de Chantillyban rendeznek meg, több mint kétszázötven illusztris vendéget várnak: többek között ott lesz a Királyi gárda teljes legénysége, edzők, játékosok, popsztárok és politikusok. "Azért hallatlanul fontos számunkra ez az este, mert így akarjuk kifejezni egymás és a világ számára, hogy mennyire szeretjük egymást" - mondta a világsztár.

Ronaldo tavaly ismerkedett meg Danielával egy Brazíliában rendezett partin, és mint később elmesélte: a szépség "azonnal rabul ejtette a szívét." A vőlegény és a menyasszony hosszú ideig töprengett, hogy a párizsi Városházán (Hotel de Ville), vagy a Georges Pompidou Központban tartsa meg a lagzit, ám végül Chateau de Chantilly mellett döntöttek.

Az esküvő azonban egyelőre csak jelképes, mivel a 28 éves klasszis első, a női labdarúgó Milene Dominguessel kötött házassága még érvényben van. A házaspár 1999 decemberében kötötte össze életét, nem sokkal később megszületett közös gyermekük, Ronald. A kisfiú a pár 2004 év eleji különköltözése után az édesanyjával maradt.