Pamela Anderson, a neves amerikai színésznő túl szexi a kínai hatóságok számára: Sanghaj városi tanácsa cenzúrázta a PETA állatvédő szervezet plakátját, amelyen a Baywatch című tévésorozat egykori sztárja csípőtől felfelé meztelenül látható és kebleit csak karjai takarják. Mellette a felirat: "Mutass hátat a szőrmének!".

A hatóságoknak köszönhetően a kínaiak "kevesebbet láthatnak a ruhátlan szépségből, mint amennyit a PETA és Anderson óhajtott volna" - közölte csütörtökön az állati szőrme felhasználása ellen kampányoló állatvédő szervezet. A szóvivője elmondta, hogy a cenzúrázott plakáton - amelyre a PETA még nem adta áldását - a színésznőnek csak a feje látható. Anderson dühösen fogadta a kínai hatóság döntését. Rámutatott: miután látott videó felvételeket szőrmeállatokat tenyésztő kínai farmokról, ahol "állatok üvöltenek, miközben kitörik a nyakukat", úgy véli, ezeket a farmokat kellene cenzúrázni és "nem azokat, akik az ilyen borzalmakat leleplezik".

A PETA szerint Kínában a gazdasági növekedés hatására nőtt a szőrmekereskedelem forgalma, s emellett az Egyesült Államokba éppen Kínából exportálják a legtöbb szőrmét.