Házassági terveiről szóló ellentmondásos nyilatkozataival szédíti sajtót Sir Elton John. Mint azt a Velvet is megírta, az 58 éves popsztár a Daily Mirror című brit bulvárlap hétfői számában azt mondta, hogy december közepén hivatalosan is házasságot köt David Furnishsel, akivel több éve él együtt, és hogy az esküvő valószínűleg Windsorban lesz. Még azt is hozzátette, hogy nászútra nem mennek, mert ő az esküvő után turnén lesz. Még aznap Sir Elton szóvivője azt közölte, hogy sem a házasságkötés időpontjáról, sem az esküvő helyszínéről nincsenek végleges tervek. Ami az esküvőt illeti, arra valószínűleg "valamikor a jövő évben kerül sor".

A múlt héten a popsztár egy tévéinterjúban még kereken cáfolta, hogy házasságkötési tervei lennének. "Sohasem mondtam, hogy frigyre lépünk. ... Csak annyit mondtam, hogy ha Angliában egyszer majd bevezetik a homo-házasság intézményét, márpedig ennek időpontja közeledik, akkor aláírjuk a szükséges dokumentumot. Egyrészt azért, hogy bebiztosítsuk magunkat, másrészt azért, hogy megmutassuk: azonos neműek között csodálatos kapcsolat létezhet."

Angliában december 5-től köthetők az azonos neműek házassági partnerkapcsolatát legalizáló szerződések. Ezek a homoszexuális pároknak egyebek között adó- és örökösödési jogi előnyöket biztosítanak, ugyanakkor nem egyenértékűek a hagyományos házasságlevéllel.