Ismét megnősült a hétvégén III. Mswati, Szváziföld uralkodója. A király alig két héttel előző esküvője után vett nőül egy 18 éves hajadont, az afrikai ország egykori tinédzser szépségkirálynőjét. Nothando Dube lett a király tizenkettedik felesége.

Dubét az uralkodó tavaly választotta ki menyasszonyául egy évente megrendezésre kerülő nagyszabású fesztiválon, amelyen minden esztendőben több ezer hajadon vesz részt, félmeztelen tánccal köszöntve az anyakirálynőt. A szváziföldi királyi családot képviselő tisztségviselők hivatalosan nem erősítették meg az újabb házasság hírét. II. Mswati májusban vette nőül tizenegyedik asszonyát, egy 20 éves leányt, akit ugyancsak az anyakirálynő tiszteletére rendezett táncos ünnepélyen szemelt ki magának.

A 37 éves szváziföldi uralkodót rengeteg kritika éri fényűző, költekező életmódja miatt. Bírálói szemére vetik, hogy luxuskocsikra költi a pénzét, miközben az ország 1,1 millió lakosának többsége a nemzetközi közösségtől érkező élelmiszersegélyeken tengődik. Az országban a világon a legnagyobb az AIDS-ben szenvedők aránya, a szváziföldiek 40 százaléka HIV-fertőzött.