A teljes királyi család jelenlétében vette át földrajztudományi diplomáját csütörtökön a skóciai St. Andrews egyetemen Károly herceg és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia. Vilmost walesi hercegi rangjára utalva Willam Wales néven tartották nyilván a hétszáz éves egyetem hallgatói között, és így is szólították őt a diploma átvételére.

Vilmos herceg sokkal jobb eredménnyel diplomázott mint apja: a skót egyetemi minősítési rendszerben Class 2:1 osztályzatú, vagyis elsőrendű diplomát kapott, Károly trónörökös ugyanakkor annak idején négyesnek megfelelő 2:2-es eredménnyel zárt. Még nem tudni, Vilmos mit fog kezdeni földrajztudományi végzettségével. A legközelebbi jövőre szóló tervei között van egy hivatalos utazás Új-Zélandra, ahol - első önálló királyi küldetéseként - az uralkodóházat képviseli a II. világháború végének 60. évfordulós rendezvényein, utána elszegődik egy önkéntes hegyimentő-szolgálathoz.

Vilmos évek óta meghitt kapcsolatot ápol polgári származású volt évfolyamtársával, Kate Middletonnal, aki bejáratos az udvarba is - Kate szintén csütörtökön vette át művészettörténészi diplomáját -, de az esetleges közös jövőről a nyilvánosság előtt mindketten hallgatnak.