Alkalmi pénzérmét vernek Nagy-Britanniában Károly herceg trónörökös kisebbik fiának, Harry hercegnek a 21. születésnapjára, amely szeptember 15-én lesz.

Tizenkétezer darab készül az öt penny névértékű érmékből, amelyen a Károly herceg és volt felesége, a néhai Diana hercegnő házasságából származó Harry herceg képmása lesz látható.

A brit kormány közlése szerint ezt az ötpennyst fizetőeszközként kizárólag Alderney Csatorna-szigeten fogadják majd el. A brit pénzverde mindenesetre arra számít, hogy a gyűjtők és a monarchia hívei ismét nagy érdeklődést tanúsítanak majd, akárcsak két évvel ezelőtt, amikor Harry bátyja, Vilmos (William) 21. születésnapja alkalmából volt - egyébként meglehetősen sok vitát kiváltott - alkalmi pénzverés.

A Harry-érme egyik oldalán az ünnepelt látható mosolyogva, kigombolt nyakú ingben, pulóverben, körben pedig a herceg hivatalos címe, a His Royal Highness Prince Harry of Wales (Ő királyi felsége, Harry, Wales hercege) felirat szerepel. Az érme másik oldalán - miként minden brit pénzérme hátlapján - a herceg nagyanyjának, II. Erzsébet királynőnek az arcképe lesz.