Hat hónap elvonókúrára küldte a Los Angeles-i bíróság a kábítószerfüggőséggel és alkoholizmussal küzdő Courtney Love-ot, akinek az utóbbi időben sokszor meggyűlt a baja a hatóságokkal. Kurt Cobain negyvenegy éves özvegye jelenleg a próbaidejét tölti, és szabadságának ára, hogy leszokjon a drogokról, írja az AFP. Az énekesnő a hírek szerint hat hónapokig nem hagyhatja el a kórházat, és számíthat arra, hogy váratlan ellenőrzéseken is túl kell majd esnie.

Az utóbbi időben Cortney Love tárgyalásról tárgyalásra járt, hogy tisztázza magát az ellene felsorakoztatott vádak alól. 2003 óta négy eljárás is indult ellene, amik közül nemrég hármat lezártak. Az ítélet szerint Love három év felfüggesztett börtönbüntetést kapott a testi sértésért és 18 hónapot a hamis receptek, valamint az illegális gyógyszerek birtoklásáért.

Love kálváriája 2003-ban kezdődött, amikor betörte ex-barátja lakásának ablakait, majd túladagolta magát. Később kábítószer birtoklása miatt került ismét a rendőrségre, ugyanis a lakásán kokain- és ópiumszármazékokat találtak. 2004 áprilisában képtelen volt uralkodni agresszivitásán és egy whiskysüveggel rátámadt Kirstin King-re, akit akkori barátja lakásában a kanapén alva talált. Nekiesett, megkarmolta, lelocsolta whiskeyvel, és végül még az üveget is hozzávágta. Októberben ismét egy verekedésbe keveredett, de ezúttal egy New York-i éjszakai bárban: egy részeg vendéget vert fejbe a mikrofonállvánnyal.