horoszkóp

Károly herceg felhagy a lovaspólóval

MTI
MTI
2005.11.17. 14:21

Felhagy egyik legnagyobb hobbijával, a lovaspólóval a brit trónörökös. Károly herceg londoni hivatala, a Clarence House csütörtökön tudatta az alattvalókkal, hogy a trón 57 éves várományosa, aki több mint négy évtizedig űzte magas szinten ezt a sportot, befejezi amatőr pólós karrierjét.

A walesi herceg és a lovaspóló viszonya korántsem volt konfliktusoktól mentes. Négy éve például Cirencesterben hódolt kedvenc időtöltésének két fia társaságában, amikor egy belemenés után a ló megbotlott és levetette hátáról a trónörököst, majd rá is esett. Károlyt, aki rövid időre eszméletét is vesztette, mentővel vitték kórházba, de ott kiderült, hogy nem szenvedett súlyosabb sérülést. Tíz évvel korábban azonban valóban súlyos balesetet szenvedett, akkor is lovaspóló közben: egy szerencsétlen esés következtében szilánkosan tört a jobb keze, amelyet hónapokig kezelni kellett.

A brit királyi ház azonban nem marad lovaspólós utánpótlás nélkül: Károly herceg két fiát, a 23 éves Vilmost és a 21 éves Harryt is beoltotta e sajátos sport szeretetével.