Az Erős Antónia nevével fémjelzett Egy csepp figyelem Alapítvány a gyógyszerész szervezetekkel közösen 2005 november 14-én, a Diabétesz Világnapon indította el országos programját, amelynek célja a cukorbetegség korai felismerése. November 14-étől 55 patika kezdte el a programot az országban. A narancssárga felkiáltójellel megjelölt gyógyszertárakban azóta bárki megmérheti saját vércukorszintjét 195 forintért a patikus segítségével, és kap felvilágosítást a mért vércukorértékről, a cukorbetegségről és annak veszélyeiről.

November 14-30 között 4051 regisztrált mérés történt 55 gyógyszertárban. Ebből 3578 esetben mutatott normál értéket a vércukormérő készülék, 276 embernek volt emelkedett a vércukorszintje, 197-nél pedig magas volt a patikában mért érték. Ez azt jelenti, hogy a gyógyszertárakban saját vércukorszintjét önként megmérő emberek 11,6 százalékának magasabb volt az értéke a normálisnál. E mérések eredménye ugyan kizárólag tájékoztató jellegű adat, aminek a célja a figyelemfelkeltés, tájékoztatás, és nem diagnózis, de a mérés után az érdeklődők kapnak egy mérőlapot a patikustól, amellyel elmehetnek a háziorvosukhoz, vagy diabetológiai szakrendelésre. Itt már laboratóriumi körülmények között tudják ellenőrizni, hogy valóban diabéteszről van-e szó.

Ma Magyarországon legalább egymillió embert érint a cukorbetegség. Ötszázezer regisztrált cukorbeteg mellett több, mint félmillió embernek magasabb a vércukorszintje a normálisnál, de ezt nem tudja magáról. Az alapítvány azt szeretné, ha minél többen fordítanának "egy csepp figyelmet" egészségükre.