horoszkóp

Ágya mellett, a földön alszik Vilmos herceg

MTI
MTI
2006.01.13. 17:29

Nem tud időben felkelni Vilmos brit trónörökös, aki első hetét gyűri a legpatinásabb angol katonai akadémián, ezért inkább a földön, priccse mellett alszik, hogy reggel ne kelljen még az ágynemű elvágólagossá hajtogatásával is bajlódnia.

A 23 éves Vilmos - a már tavaly óta itt kadétoskodó öccsét, Harryt követve - vasárnap vonult be a Surrey grófságbeli Sandhurst elit tisztképzőbe, ahol ötheti kemény alapkiképzésnek és 44 heti, nem kevésbé megerőltető tiszti tanfolyamnak néz elébe.

A pénteki The Sun értesülése szerint azonban Vilmos közlegény - aki apja, Károly herceg után a második a brit trón várományosainak sorában - eddig minden reggel átaludta a fél hatos ébresztőt, amit kaszárnyában még egy trónörököstől sem vesznek jó néven; kiképzőtisztjei már el is nevezték Csipkerózsikának.

A legnagyobb brit bulvárlap szerint ezért a herceg azt találta ki, hogy nem a priccsen, hanem mellette, a padlón alszik egy takaróba burkolózva. Ezzel értékes perceket nyer hajnalonta, és ágya így biztosan az előírásosra hajtogatva várja a reggeli inspekciót.

Vilmossal a napi rutin során sem kivételeznek. Egy bennfentes szerint az egyik kiképzőtiszt meglátta, amint a trónörökös menetgyakorlat közben elvétette a lépést. "Ha ezt még egyszer megcsinálja, addig masíroztatom, amíg fel nem robban a feje" - ordította oda az őrmester a bal-jobbot elhibázó, nyilván más hangnemhez szokott közlegénynek, aki majdani királyként a brit fegyveres erők főparancsnoka lesz.