Az emberek a hagyományos ismerkedési módokat részesítik előnyben, derült ki egy tizenhat országban végzett kutatásból. Ami a virtuális ismerkedést illeti, a magányosok egyelőre kevés bizalmat szavaznak a világháló kínálta lehetőségeknek. Kivételt csak Portugália jelent, ahol a megkérdezett férfiak és nők fele részesíti előnyben az internetet - olvasható a Beseder című orosz nyelvű hírportálon.

Spanyolországban a férfiak 30 százaléka próbál a világhálón ismerkedni, a nők azokban az ismerkedésnek ezt a formáját kevésbé kedvelik. Franciaországban a megkérdezett férfiak 40 százaléka, nők tíz százaléka diszkóban, vagy éjszakai szórakozóhelyen ismerkedik.

Amennyiben összejön az első randevú, a teremtés koronáit mindenekelőtt a külső érdekli, legalábbis Franciaországban, Nagy-Britanniában, Japánban, Görögországban és Brazíliában. Portugáliában a férfiak 40 százaléka szíve lehetséges választottjának viselkedését figyeli. Az ausztrálokat viszont - legalábbis saját állításuk szerint - teljesen hidegen hagyja a nők külseje.