Ezekben a napokban, hetekben esküvői csúcsszezon van a prágai óváros polgármesteri hivatalában, és foglalt minden időpont - írja a Lidové Noviny című cseh napilap. Hana Hajková jegyző arról panaszkodott a lap riporterének, hogy amúgy is nagy a zsúfoltság, ráadásul a külföldiek ragaszkodnak a középkori polgármesteri hivatal szépséges terméhez.

Bulgária és Ciprus mellett Csehország is egyre népszerűbb a polgári házasságkötésre vágyó izraeliek körében. A Lidové Noviny riportjában megjegyezte, hogy a külföldiek számára a prágai esküvő hivatalos része meglehetősen olcsó, mindössze 3000 korona (mintegy 26 ezer Ft) hétköznapokon, és ezer koronával több szombaton vagy ünnepnapokon. Izraelben viszont egy esküvő ára kitesz akár 20 ezer koronának megfelelő összeget (180 ezer Ft) is.

Aki nagyon siet, az a prágai repülőtéren is megtalálja az anyakönyvi hivatal képviselőjét, aki gyorsan összeadja a párt és az újdonsült házasok akár a következő géppel repülhetnek haza, mondta Martin Salek kerületi szóvivő az újságnak.