Liza Minelli 59 éves amerikai színész- és énekesnő 3,5 millió dollárért (739,5 millió forint) eladta apja egykori Beverly Hills-i villáját, de a vevők ezért a pénzért megkapták Minnellinek a házban lakó, 98 éves mostohaanyját is, aki arra hivatkozik, hogy egész életére szóló lakhatási jogot adott neki férje, az 1986-ban elhunyt Vincente Minnelli.

Mint a Los Angeles Times beszámolt róla, a matróna korú Lee Minelli a dolgok jelenlegi állása szerint úgyszólván eltávolíthatatlan. "A vevők valamikor beköltöznek majd a villába, és átépítik a házat" - közölte a lappal Sheila Rose ingatlanügynök. Az 1925-ben épült villában egyébként négy hálószobás, és úszómedence is tartozik hozzá.

A ház megvételével alighanem megoldódott az évek óta tartó civódás Liza és mostohaanyja között. A csata 2002-ben lépett éles szakaszába, amikor is az idős hölgy a Los Angeles-i bíróságon szerződésszegéssel és visszaéléssel vádolta meg mostohalányát, aki állítása szerint eladta a villát, kikapcsoltatta az áramot, és szélnek eresztette a személyzetet. Nem sokkal később a matróna visszavonta vádjait: kijelentette, hogy szereti a "lányát", egyszerűen nem tudja beperelni őt, egyben bocsánatot kért. Arra azonban nem volt hajlandó, hogy idősek otthonába vonuljon.

Vincente Minnelli filmrendező a negyvenes években Judy Garland férje volt, kettejük gyermeke Liza Minnelli. Judy Garland sok más mellett az Oz a csodák csodája című mesefilmből ismert, Minnelli az 1958-ban készült Gigi című musicaljéval nyerte el az Oscart, míg Liza Minnelli a Cabaret című musicalban nyújtott alakításáért kapta meg a tekintélyes díjat 1972-ben. A házban jelenleg lakó Lee Anderson Minnelli negyedik felesége volt 1980-tól a rendező hat évvel később bekövetkezett haláláig.