Lehet, hogy George W. Bush amerikai elnök a világ legnagyobb hatalmú vezetője, de ettől függetlenül előfordulhat vele, hogy nem ott száll meg egy külföldi útja során, ahol szeretne.

Júniusban ugyanis Bécsbe várják a Fehér Ház urát az EU-amerikai csúcsra, és mint államfőnek, "alanyi jogon" járt volna neki a leghíresebb bécsi luxusszálló Hotel Imperial királyi lakosztálya, amelyben 133 éves története során minden számottevő államfő megszállt. Csakhogy ezúttal Bush stábjának alighanem másik hotel után kell néznie. Egy nem kevésbé híres, ám az amerikai elnöknél alighanem jóval népszerűbb személyiség előbb foglalt szállást.

Ez a valaki Sir Mick Jagger. A Rolling Stones ugyanis június 20-án lép fel a bécsi Ernst Happel stadionban, és az énekes, akiről köztudott, hogy nem veti meg a fényűzést, már jó előre gondoskodott arról, hogy az egykori császárváros legelegánsabb szállodájának csúcsapartmanjában aludjon.

a Repubblica című olasz lap úgy tudja, hogy a washingtoni illetékesek megpróbálták rávenni Jaggert, hogy mondjon le igényéről, az énekes azonban hajthatatlan volt.