A hetedik hónapos állapotos Angelina Jolie áll a People című amerikai magazin idei "száz szépség" listájának az élén.

A 30 éves filmsztár képe a magazin legújabb számának címoldalán látható. A listához fűzött megjegyzésében a magazin rámutat: Jolie nemcsak leendő anyasága miatt rendelkezik csodálatos kisugárzással, hanem elsősorban a szegények iránti humanitárius hozzáállásának köszönhetően. Wyclef Jean popzenész, aki Jolieval együtt szervezte segélyszállítmányok Haitiba szállítását, Angelina angyalnak nevezi őt.

A filmsztár első ízben áll a People szépségeinek az élén, de korábban már négyszer szerepelt a listán, ahol a szépség fogalmán nem csupán a külső vonzerő értendő, hanem belső tulajdonságok is.

Kapcsolatát a 42 éves Brad Pittel a People - utalva két örökbe fogadott gyermekükre is - "a világ legszebb családjának" nevezi. A pár jelenleg Namíbiában tartózkodik, ahol néhány héten belül várható közös gyermekük megszületése. Jolie már tudja, hogy fiú lesz-e vagy lány, de nem volt hajlandó elárulni egy televíziós interjúban.

Ugyancsak nem volt hajlandó nyilatkozni a 37 éves Jennifer Anistonhoz, Brad Pitt korábbi partneréhez fűződő viszonyáról, mondván, hogy ilyesmiről nem szokás beszélni. Egyike ez azoknak a dolgoknak, amelyek egyszerűen megtörténnek, az ember éli az életét és családot alkot, de nem vitatkozik róla - mutatott rá az interjúban. Kérdésre még elmondta: elég viccesnek találja, hogy ekkora érdeklődés nyilvánul meg kapcsolata iránt. A felvételt egyébként csütörtökön és vasárnap sugározza az NBC televízió.