Debbie Rowe, Michael Jackson volt felesége július 3-i keltezéssel beperelte a popsztárt Los Angelesben mert az állítása szerint elmulasztotta az 1999 évi válásukkor közös megállapodással elfogadott pénzügyi juttatások teljesítését.

Az asszony (153 ezer eurónak megfelelő) 195 000 dollár azonnali kifizetését követeli ügyvédi költségek fedezésére, további 50 ezer dollárt pedig tartásdíjként. A bíróság július 26-ra tűztek ki az első tárgyalást.

Az asszony elmondta: a perrel az a célja, hogy folytatni tudja a két közös gyermek elhelyezéséért indított bírósági eljárást. A jelenleg kilenc éves Prince Michael Joseph Jackson és a nyolc esztendős Paris-Michael Katherine Jackson a válás óta apjával él. Rowe 2001-ben lemondott a jogairól, de két évvel később vissza követelte azokat, miután a popsztárt gyermekek szexuális molesztálásának vádjával bíróság elé állították.

Jackson a válás után késznek mutatkozott arra, hogy volt feleségének az első három évben évi egymillió, az azt követő hat évben pedig évi 750 ezer dollár tartásdíjat fizessen. Ezen kívül az asszony kapott egy lakóházat Beverly Hillsben és egy nagy autót. Cserében az anya azt vállalta, hogy csak 45 naponként látja a gyerekeket.