horoszkóp

Médiasztár állatok

MTI
MTI
2006.12.07. 16:29

Az idei nyár vitathatatlan médiasztárja volt Brúnó, 170 esztendeje az első szabadon barangoló medve Németországban, de az év folyamán számos állati sztár került a sajtó címoldalára.

Brúnó - akinek lelövéséig számos rajongója akadt - zavarba hozta a politikusokat csakúgy, mint a miatta Bajorországba érkezett finn medvevadászokat. Brunó lelövése óriási felháborodást keltett. Halálosan megfenyegettek politikusokat és az ismeretlenség homályában rejtőzködő vadászokat. Egy alapítvány "Medve Emléknappá" nyilvánította Brunó lelövésének napját és a jogászokat még mindig foglalkoztatja a lelövésre adott engedély. Kimúlásának helyén fakereszteket állítottak fel.

Azt azonban mindmáig nem tudni, hogy kiállítják-e valaha is egy múzeumban, mivel bajor és olasz hatóságok még mindig civakodnak Brunó teteme fölött. Egyelőre ismeretlen helyen jegelik.

Különösen nagy érdeklődést keltett az Északi-tengerről a Temzébe tévedt, hat méter hosszú Wallynak elnevezett bálna, amelynek elpusztulásakor egy angol lap tudósítása ezzel a címmel jelent meg: Farewhale! - ami szójáték az Isten veled (Farewell)elköszönésből és a bálnát jelentő whale angol szóból. Wally csontváza a londoni Természetrajzi Múzeumban látható.

Tragikus véget ért az év folyamán Daisy, a meggyilkolt divatcézár, Rudolph Moshammer Yorkshire-Terier ölebe. Huszonegy hónappal élte túl gazdáját.

Egészen különleges eset volt, hogy a Münster melletti Aasee tavon egy oda tévedt fekete hattyú beleszeretett egy hattyú alakú műanyag csónakba és hónapokon át hűségesen kitartott szerelme mellett. Novemberben azután - nem egykönnyen - egy állatkertbe szállították őket, ahol az állatgondozók azt remélik, hogy a fekete hattyú hölgy érdeklődését felkelti majd egy "igazi" partner.

Hasonló esetről számoltak be júniusban a brit lapok. A délnyugat-angliai Brierley egyik benzinkútjánál egy páva a csábítás minden trükkjét beveti, hogy "meghódítson" egy benzinadagolót, amit szakértők azzal magyaráznak, hogy az oszlopból hallható zörejnek van ilyen hatása a pávára. Mint a Times rámutatott, a benzinkút már valóságos turisztikai attrakció.