Egy elképzelt tengeren túli utazás idejét a férfiak legszívesebben Diana hercegnő, míg a hölgyek leginkább Elvis Presley társaságában töltenék el - derül ki a Brit Légitársaság felméréséből. A néhai hercegnőn és a rock and roll legendán túl olyan neves emberek mellé ülnének még szívesen az utazók, mint Frank Sinatra, Martin Luther King, II. Erzsébet angol királynő, vagy Bill Clinton.

A British Airways tavaly év végén egy online felmérésben kérdezte meg több, mint kétezer utasát arról, hogy ki mellé társulnának a legszívesebben egy elképzelt tengeren túli utazás során. A kutatás célja annak felmérése volt, hogy kik azok az élő vagy mára legendává vált személyek, akikhez a megkérdezettek szívesen társítják az utazás és az utazás alatti időtöltés pozitív élményét. A válaszadók szabadon választhattak előre megadott lehetőségek közül, de egyéni preferenciájukat is megnevezhették.

A felmérés érdekes megállapítása, hogy amíg a sztárok mellé legszívesebben tengeren túli utazásnál társulnának a megkérdezettek, addig a politikusokhoz vagy vallási vezetőkhöz, mint például Bill Clinton, Nelson Mandela vagy a Dalai Láma, elsősorban a rövid távú utaknál csatlakoznának.

Más a helyzet az egzotikus úti célok esetén. Ekkor a megkérdezettek közül a legtöbb hölgy Vilmos Herceg, a legtöbb férfi utazó pedig Kylie Minogue mellett foglalna helyet.