Michael Jackson, a rejtőzködő amerikai popcsillag több ezer honfitársát és azok családtagjait üdvözölte szombaton Japán egyik amerikai bázisán, Tokiótól délre, mintegy pihenésképpen két zajos parti között.

Háromezer katona és családtag gyűlt össze egy fitneszközpontban a Zama nevű táborban. Michael Jackson többükkel kezet rázott, és néhány szót is váltott velük arról, hogy hála illeti őket szolgálatukért.

"Önök valamennyien különleges emberek. Önöknek, illetve másoknak, akik életüket áldozták, köszönhető a szabadság, amelyben élhetünk" - mondta a popsztár a tömegnek, papírról olvasva szövegét. Aztán Jackson egy ünnepségen is részt vett, amelyen az egyik katonát előléptették.

A 48 éves Michael Jackson múlt vasárnap érkezett Japánba, hogy részt vegyen több partin, köztük egy extravagáns gálán csütörtökön Tokióban. Ezen mintegy négyezer ember volt jelen, többségük megrögzött rajongó, valamint több mint száz árva és fogyatékos gyermek, de ők meghívás alapján, ingyenesen.

A belépő 400 ezer jent (642 ezer forint) tett ki, ezért az összegért járt egy vacsora, egy showműsor Jackson-imitátorokkal, majd egy rövid találkozó a popcsillaggal. Michael Jackson egyik alkalommal sem énekelt.