Hoffer Józsi visszatért a Barátok köztbe

2004.06.10. 13:14
A Barátok közt keménykezű Hoffer Józsefje két év kihagyás után "visszaíródott" a sorozatba, igaz a képernyőn csak szeptembertől lesz látható. A színész a második forgatási napon válaszolt a Velvet kérdéseire.
"Az első fél-egy évben alig voltam otthon, szinte második otthonom lett a Barátok közt. A hét öt napján dolgoztunk együtt, nagyon megszerettem a kollégáimat, remek csapatot alkottunk: egyfajta légtornászmutatvány volt az egész, hiszen sikerünk az egymásra utaltságon múlott, mindenben együtt kellett működnünk" - emlékezik vissza Körtvélyessy Zsolt, a Barátok közt Hoffer Józsija a hat évvel ezelőtt indult forgatás kezdeteire.

A nézők érdeklődése és a színházak

Fotó: RTLKLUB
A keménykezű, betegeskedő családfő két évvel ezelőtt távozott a Barátok köztből: "Gyakran előfordul a sorozatokban, hogy szüneteltetnek szereplőket, majd amikor a történet megengedi, ismét beleírják őket, hiszen egy telenovellában folyamatosan fent kell tartani a nézők érdeklődését" - világította meg mellőzésének egyik lehetséges okát az érintett. Miután beláthatatlan időre elhagyta a "barátokat", visszatért a színpadra, és előbb Békéscsabán játszott főszerepet, majd a Karinthy és a Turay Ida színházban. Jelenleg is játszik mindhárom intézmény színpadán és szándékai szerint ezúttal megpróbálja összeegyeztetni a forgatásokat a színházi szerepekkel.

Mozaikkockák új szerepéből

Körtvélyessy Zsolt természetesen nem árulhatott el sokat a televízióban szeptembertől látható szerepéről, annyit azonban megosztott velünk, hogy vendégként tér vissza a sorozatba és "kis problémákat" okoz majd, ami "megbolygatja a történetet". Elsőként lakással kapcsolatos gondjait igyekszik megoldani Hoffer József, majd Berényi András egy feladattal bízza meg.

Lazább, mint Hoffer

A továbbiakban azt firtattuk, hogy mennyiben áll hozzá közel a megformálandó szerep. "Ez a karakter is én vagyok, és ha cselekedetei alapján nem is tudok teljesen azonosulni vele, a habitusai, mozgása, és egy-két belső tulajdonsága is közel áll hozzám" - mondta, majd kis gondolkodás után hozzátette: "én azért nyitottabb és lazább vagyok, mint ő."

A családban már volt Hoffer Józsi

Hat évvel ezelőtt, nem sokkal a forgatás kezdete után egy különös egybeesésre is fény derült: Körtvélyessy Zsolt a családfáját nézegetve egyszer csak rádöbbent, hogy anyai ágon az 1800-as években élt egy dr. Hoffer József nevű orvos. "Szerintem abszolút nem véletlen az egybeesés" - vélekedett a színész - "hiszek a névmisztikában."