Hofi Gézáról könyvet ír nevelt fia

2004.06.21. 10:49
Egészen a legutóbbi időkig a nyilvánosságnak sejtelme sem volt arról, hogy Hofi Gézának volt egy nevelt fia, írja a Színes Mai Lap. Viszonyuk ugyan a legutóbbi időkben nem volt teljesen felhőtlen, a fiú most mégis úgy döntött, könyvet ír nevelőapjáról.
Vnoucsek László hatéves korától tizennégy éves koráig szoros kapcsolatot ápolt a humorista családjával, sokáig egy fedél alatt is éltek. A lapnak elmondta, hogy nevelőapját mindvégig keresztnevén szólította és magázta. Idővel a humorista és felesége, Gitti szerették volna örökbe fogadni, ám a fiú édesapja csak pénzért cserébe egyezett volna bele a dologba.

Nem fogadhatták örökbe, de végig támogatták

Visegrádi nyaralójába a házaspár például csak nevelt fiuk kedvéért építtetett medencét, később pedig beíratták szakmunkásképzőbe, ahol autószerelőnek tanulhatott. Mint elmondta, a házaspár mindvégig támogatta önállósodási törekvéseit.

Vnoucsek László kétszer elvált, első felesége és fia Amerikában telepedett le, míg ő Kecskeméten maradt, ahol autóversenyeket szervez és autósport egyesületében ténykedik.

A könyv tematikája

"Gézával Gitti halálakor csúnyán összeszólalkoztunk, és három évig nem is beszéltünk. Az infarktusa után felhívtam, de mivel megtudtam, hogy másodszorra is megnősült, már nem akartam vele találkozni, úgy éreztem, nincs helyem az új életében" - mondta Vnoucsek a lapnak.

A nevelt fiú készülő könyve közös életük legszebb élményeit és "jópofa sztorijait" tartalmazza majd.